77
Υλικά
- γάλα φρέσκο 100 γρ
- γάλα σε σκόνη 10 γρ
- ζάχαρη 80 γρ
- γλυκόζη 30 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλεύρι 1 γρ
- ρικότα 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- κουβερτούρα 50 γρ
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΌΛΟ ΣΙΤΣΙΛΙΆΝΟΚαθώς η συνταγή για τα κανόλι (δες εδώ) συνέπεσε να δημοσιευτεί το καλοκαίρι, παράλληλα με την κλασσική γέμιση με κρέμα ρικότας, δοκιμάσαμε και την πιο δροσερή παραλλαγή, με παγωτό. Ένα παγωτό όμως, που εκτός από την βάση, περιέχει και τα συστατικά της αυθεντικής γέμισης, δηλαδή ρικότα και καντίτι. Το παγωτό κανόλο σιτσιλιάνο, έχει πλούσια γεύση, παρ' όλο που δεν περιέχει αυγά. Είναι βέβαια φανταστικό μέσα στο τραγανό μπισκότο του κανόλο, αλλά είναι εξ΄ίσου απολαυστικό και μόνο του.Δόση : για περίπου 600 gr παγωτόΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά :
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com