134
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 700 τμχ
- γάλα 300 γρ
- κρόκοι 4 τμχ
- μέλι 4 κσ
- ζάχαρη καρύδας 4 κσ
- καστανή ζάχαρη 4 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λικέρ καφέ 1 κσ
- λικέρ πορτοκάλι 1 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- καραμελωμένα αμύγδαλα 1 χούφτ
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ
- μαρμελάδα φράουλα 3 κσ
- ξερά σύκα 8 τμχ
Δεν είχα προσθέσει ποτέ κρόκους αυγών που έχει η κλασική συνταγή, επειδή το θεωρούσα δύσκολο σημείο να το ενσωματώσω μέσα στο παγωτό!! Αλλά κάποτε έπρεπε να το τολμήσω και σας διαβεβαιώ ότι πέτυχε και το παγωτό είναι υπέροχο!! Το σύκο και οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί το απογειώνουν αλλά και σκέτο είναι τέλειο!! Ελάτε γρήγορα μαζί μου να το φτιάξουμε!!
Διάβασε τη συνταγή στο maxistinkouzina.blogspot.com