100
Υλικά
- γάλα φρέσκο 300 γρ
- γάλα σε σκόνη 30 γρ
- γλυκόζη 30 γρ
- ζάχαρη 120 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ξύσμα λεμονιού 1 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- τυρί κρέμα 250 γρ
ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΙΖΚΕΪΚΤο καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμκά με αρκετή ζέστη, ο κάδος της παγωτομηχανής περιμένει υπομονετικά ήδη εδω και μέρες στην κατάψυξη και το πρώτο παγωτό για φέτος είναι γεγονός! Πραγματικό παγωτό και όχι σεμιφρέντο, μόνο με φρέσκα υλικά, επειδή αξίζει να παιδευτούμε λίγο περισσότερο γιά να απολαύσουμε την πραγματική γεύση και αίσθηση του παγωτού! Η συνταγή προέκυψε με δικές μου αλλαγές από μία αρχική του διάσημου ιταλού gelatiere, Guido Martinetti.Γιά να απογειώσετε την πλούσια γεύση του παγωτού τσίζκεϊκ, σερβίρετε το με μπισκότα digestive και σως αλμυρής καραμέλας!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com