141
Υλικά
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- γλυκόζη 30 γρ
- μέλι 25 γρ
- κορν φλάουρ 20 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- γάλα φρέσκο 300 ml
- γάλα σε σκόνη 20 γρ
- μαρσάλα 120 ml
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
Το zabaione (τζαμπαϊόνε), κλασσική ιταλική συνταγή, είναι μια κρέμα με πλούσια γεύση, που παρασκευάζεται με κρόκους αυγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί, συνήθως marsala.
Το παγωτό τζαμπαϊόνε, είναι μια απο τις κλασσικές γεύσεις παγωτού στην Ιταλία. Εκτός απο την εξαιρετική γεύση, έχει πλούσια κρεμώδη υφή, που θυμίζει σεμιφρέντο, παρ' όλο που δεν έχει τα χαρακτηριστικά των σεμιφρέντο. Αν δεν το γνωρίζετε, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!
Για να φτιάξω το δικό μου παγωτό τζαμπαϊόνε, εμπιστεύτηκα και πάλι τον "θείο" (zio Piero, συνταγή εδω), αλλά έκανα δραστικές αλλαγές στις αναλογίες των υλικών.
Να έχετε υπ' όψιν σας, οτι το παγωτό τζαμπαϊόνε περιέχει...
Το παγωτό τζαμπαϊόνε, είναι μια απο τις κλασσικές γεύσεις παγωτού στην Ιταλία. Εκτός απο την εξαιρετική γεύση, έχει πλούσια κρεμώδη υφή, που θυμίζει σεμιφρέντο, παρ' όλο που δεν έχει τα χαρακτηριστικά των σεμιφρέντο. Αν δεν το γνωρίζετε, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!
Για να φτιάξω το δικό μου παγωτό τζαμπαϊόνε, εμπιστεύτηκα και πάλι τον "θείο" (zio Piero, συνταγή εδω), αλλά έκανα δραστικές αλλαγές στις αναλογίες των υλικών.
Να έχετε υπ' όψιν σας, οτι το παγωτό τζαμπαϊόνε περιέχει...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com