135
Υλικά
- πανσέτα 1.5 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 1 κγ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- καστανή ζάχαρη 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- πάπρικα 0.33 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- δεντρολίβανο 2 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
- πατάτες 1.5 κιλ
Η παντσέτα βέβαια δεν είναι ένα κομμάτι κρέατος κατάλληλο γιά δίαιτα, αλλά μία φορά στις τόσες μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις ... Τα ιδιαίτερα σημεία σε αυτήν την συνταγή είναι το μαρινάρισμα και το ψήσιμο, που έχουν ως αποτέλεσμα το κρέας να λιώνει στο στόμα, αλλά παράλληλα να αποκτά μία λαχταριστή, τραγανή κρούστα. Εγώ πρόσθεσα και πατάτες, οι οποίες ψήθηκαν στο ζουμάκι της παντσέτας και έγιναν πεντανόστιμες!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com