36
Υλικά
- ζάχαρη 1 κσ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ζάχαρη 1 κσ
- λάδι 80 ml
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- αλάτι 1 κσ
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό μαζί με τον γλυκάνισο. Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγία και 1 κουταλιά ζάχαρη στο χλιρό νερό που έχουμε αφαιρέσει τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε. Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο και την μαστίχα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Τη λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό μαζί με τον γλυκάνισο. Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγία και 1 κουταλιά ζάχαρη στο χλιρό νερό που έχουμε αφαιρέσει τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε. Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο και την μαστίχα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Τη λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Διάβασε τη συνταγή στο foodaholics.gr