by admin

Παραδοσιακό ψωμί από φυσικό προζύμι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ο Σπύρος και η Ελένη είναι πτυχιούχοι της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ με έρευνες πάνω σε εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής τροφίμων, που καθιστούν τις τροφές πιο θρεπτικές και υγιεινές. Δοκίμασα το καταπληκτικό ψωμί τους και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Υλικά για το προζύμι: 200 γρ. αλεύρι 200 γρ. νερό Υλικά για το ψωμί: 550 γρ. νερό 775 γρ. αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ώριμο προζύμι Παρασκευή προζυμιού Αναμιγνύουμε 40 γρ. νερό με 40 γρ. αλεύρι σε ένα δίλιτρο μπολ. Θέλουμε να είναι δίλιτρο το μπολ ώστε να έχει αρκετό χώρο για να «αναπνέει» το προζύμι και να γίνει δυνατό. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη για φαγητά ή με μια πετσέτα που σφίγγουμε με ένα λαστιχάκι.
 

 
Υλικά για το προζύμι:

200 γρ. αλεύρι
200 γρ. νερό
 

Υλικά για το ψωμί:

550 γρ. νερό
775 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ώριμο προζύμι
 

Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr
Κατηγορία: Ψωμιά
Περισσότερες συνταγές: προζύμι, ψωμί

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.e-sofia.gr