by admin

Παραδοσιακός Μπακλαβάς Αμυγδάλου από την Αταλάντη – Greek Traditional Almond Baklava

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Η μητέρα μου έφτιαχνε τον Μπακλαβά, όπως απαιτεί η τοπική παράδοση, για την Πρωτοχρονιά, γεμίζοντας με πολλά φύλλα κρούστας και αρκετά κιλά αμυγδαλόψιχας ένα μεγάλο χάλκινο ταψί...Αρωμάτιζε τα αμύγδαλα με λίγο τριμμένο γαρίφαλο και αλεσμένα πικραμύγδαλα...Η τεχνική όμως αυτή απαιτεί ταψί στρογγυλό, διότι το γλυκό πρέπει πρώτα να χωριστεί σε τέταρτα, μετά σε όγδοα και τέλος να κοπεί σε παράλληλες λωρίδες. Τέχνη απαιτούσε και το ψήσιμο που έπρεπε να διαρκέσει δύο ώρες περίπου, ώστε να ψηθούν όλα τα φύλλα αλλά να μην ροδίσουν υπερβολικά. Το ψήσιμο το αναλάμβανε ο φούρναρης της περιοχής, πατέρας παιδικής μου φίλης, που αυτή την ημέρα την είχε αφιερώσει στο ψήσιμο του μπακλαβά...Όλο το σπίτι μοσχοβολούσε ψημένο αμύγδαλο και γαρίφαλο κι εμείς τα παιδιά περιμέναμε να κρυώσει πάλι και να βγει από το ταψί
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκά σιροπιαστά
Περισσότερες συνταγές: μπακλαβάς

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com