494
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 1 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 400 γρ
- βούτυρο αγελάδος 220 γρ
- βούτυρο πρόβειο 100 γρ
- ζάχαρη 3.5 φλ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιούν συνολικά 40 φύλλα, η γέμιση μπαίνει στο 20ο φύλλο, ενώ βουτυρώνονται ανα 4. Το σιρόπι του τούρκικου μπακλαβά περιέχει μόνο ζάχαρη, νερό και λίγο λεμόνι, δεν βάζουν ποτέ μέλι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com