83
Υλικά
- κινόα 50 γρ
- πλιγούρι 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ
- φουντούκι 30 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- κανέλα 0.25 κγ
- κολοκύθα 350 γρ
- αχλάδι 200 γρ
- ζάχαρη 120 γρ
- τζίντζερ 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- κανέλα 1 κγ
- τυρί κρέμα 300 γρ
- κρέμα γάλακτος 50 γρ
- ζάχαρη άχνη 30 γρ
- βανίλια 1 τμχ
Πώς ήρθε όμως η ιδέα για το κράμπλ με κινόα, σε διάφορες αναζητήσεις έβλεπα στο διαδίκτυο γλυκά με κινόα και είπα να τολμήσω να δοκιμάσω κι εγώ.Όντως, με λίγο μαγειρεμένο κινόα με πληγούρι της Tipiak ένα προϊόν που μαγειρεύω συχνά-πυκνά με κάθε τρόπο, που μου είχε περισσέψει σκέφτηκα να πειραματιστώ και μάλλον αυτό ήταν μόνο η αρχή!
Η πρώτη απόπειρα γι΄αυτό το διαφορετικό γλυκό με το κράμπλ κινόα, την κρέμα κολοκύθας και τη διακριτική γεύση τυριού, όσο και να σου φαίνεται απίθανο είναι μα τόσο Χριστουγεννιάτικο παρφέ, απλά δοκίμασέ το!
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr