78
Η παστιερα ειναι το κατ'εξοχην παραδοσιακο ναπολιτανικο πασχαλινο γλυκο. Εκτος απο την Ναπολη, που θεωρειται και η πατριδα της, η παστιερα συνηθιζεται πολυ και στην γειτονικη Ρετζιο Καλαμπρια (επι το ελληνικοτερον : Καλαβρια). Η παστιερα ειναι ενα ειδος ταρτας με γεμιση μια κρεμα που αποτελειται απο αυγα, ρικοττα (κατι αναλογο με την μυτζηθρα), σιταρι βρασμενο και ζαχαρωμενα φρουτα (πορτοκαλι, κιτρο και κολοκυθα)...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com