146
Υλικά
- ριγκατόνι 1 πκτ
- πένες 1 πκτ
- παρμεζάνα 150 γρ
- παρμεζάνα 1 χούφτ
- κιμάς κοτόπουλου 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- πάπρικα 1 κσ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- κόκκινο κρασί 0.5 φλ
- ντομάτα 500 γρ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- μέλι 1 κσ
- δυόσμος 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 100 ml
- παρμεζάνα 1 χούφτ
- στραγγιστό γιαούρτι 400 γρ
- αλεύρι 4 κσ
- αυγά 2 τμχ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- πάπρικα 1 κγ
Και ξεκινάμε με μία συνταγή για το αγαπημένο μας παστίτσιο, που αυτή τη φορά το φτιάχνουμε κάπως διαφορετικά! Με κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και, αντί για κλασική μπεσαμέλ, μια ελαφριά κρέμα γιαουρτιού σε λεπτή στρώση που θυμίζει περισσότερο γκρατιναρισμένα μακαρόνια φούρνου παρά παστίτσιο. Πάντως για παστίτσιο πρόκειται πέρα από κάθε αμφιβολία, και μάλιστα εξαιρετικά νόστιμο, με πλούσια αρώματα δυόσμου και πάπρικας!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com