80
Υλικά
- πένες 250 γρ
- κεφαλογραβιέρα 150 γρ
- τσένταρ 150 γρ
- πράσα 700 γρ
- χωριάτικα λουκάνικα 200 γρ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- άνηθος 0.5 χούφτ
- γιαούρτι 500 γρ
- αυγά 1 τμχ
- μουστάρδα 2 κσ
- κεφαλογραβιέρα 50 γρ
- τσένταρ 50 γρ
Το παστίτσιο αποτελεί, για εμένα (τον γράφοντα), το αγαπημένο μου φαγητό! Και ακριβώς γι' αυτό είναι θέμα « αρχής» , αλλά και ιδιοτροπίας, κατά κάποιο τρόπο, να το φτιάχνω πάντα καταπληκτικό! Σήμερα προσθέτουμε άλλη μία παραλλαγή με πράσα και λουκάνικα, χωρίς ντομάτα, αρωματισμένο με 2-3 μπαχαρικά και αρωματικά και με μια λεπτή στρώση κρέμας γιαουρτιού, αντί για μπεσαμέλ.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com