70
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- κορν φλάουρ 2 κγ
- ντομάτα 2 τμχ
- κασέρι 300 γρ
- παστουρμάς 180 γρ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 0.5 φλ
Αγαπημένη παιδική γεύση που ήθελα καιρό τώρα ν’ αναπαράγω. Για την επιτυχία της παστουρμαδόπιτας (ή πίτα Καισάρειας) παίζει ρόλο η χρήση των καλών υλικών για να είναι πιστή στην παράδοση. Το τυρί πρέπει να είναι κασέρι, ώριμο και 100% πρόβειο (γι’ αυτό επιλέγω το «Κασκαβάλ») και ο παστουρμάς να είναι αυθεντικός και κομμένος σε λεπτές φέτες (του Μιράν είναι ιδανικός). Τέλος, οι ντομάτες καλό είναι να μην είναι πολύ ζουμερές για να μην αφήσουν περίσσια υγρά και μαλακώσει η πίτα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr