19
Υλικά
- φαρίνα 500 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 250 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- μαχλέπι 1 κγ
- κακουλέ 1 κγ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
Πασχαλινά Κουλουράκια -κι όχι μόνον Πασχαλινά- με μια διαφορετική προσέγγιση αλλά με όλα τα αρώματα του Ελληνικού Πάσχα, όπως τη Μαστίχα Χίου, το Μαχλέπι, το Κακουλέ (Κάρδαμο) και το άρωμα του Πορτοκαλιού. Ελαφρά, γευστικά, απαλά, εύπεπτα και ξεχωριστά. Γίνονται πανεύκολα με την υπέροχα βελούδινη ζύμη τους, που τη χαρίζει η προσθήκη αγνού γιαουρτιού και το ελαφρύ λάδι αραβοσίτου. Είναι σχετικά άγλυκα με μικρή προσθήκη ζάχαρης γιατί η άποψή μας είναι ότι έτσι πρέπει να είναι ένα κουλουράκι για να μπορεί να συνοδεύσει το ρόφημά μας η μια αλμυρή πιατέλα με τυριά και αλλαντικά. εργασία: 1h:20′ χρόνος: 2h:30′ εύκολο:
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es