97
Υλικά
- κουλουράκια 50 τμχ
- ζάχαρη 2 φλ
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο 250 γρ
- γάλα 0.5 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- αλεύρι 1 κιλ
- μπέκιν πάουντερ 4 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας). Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε από πάνω, πριν τα ψήσετε, να τα περάσετε με λίγο αυγό χτυπημένο, ώστε να γυαλίσουν. Εγώ συνήθως βάζω όλο το αυγό σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο νερό, το χτυπάω καλά και περνάω τα κουλουράκια. Μπορείτε να τα περάσετε έτσι, ή με σκέτο αυγό ή με σκέτο κρόκο ή με σκέτο ασπράδι ή με λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών.
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com