Υλικά
- αλεύρι μαλακό 665 γρ
- ζάχαρη 170 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 120 ml
- βούτυρο αγελάδος 160 γρ
- λικέρ μαστίχα 50 ml
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αμμωνία 0.75 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- βανίλια τμχ
Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, καλονοικοκυρά από τις παλιές... όπου κάθε Πασχαλιά έρχεται με μια ντάνα κουλουράκια. Το λικέρ Skinos ήταν το κρυφό μυστικό, ρώτησε φυσικά τι είχα αλλάξει στην συνταγή και μοιράστηκα μαζί της ένα ποτηράκι λικέρ μαστίχας. Έγνεψε καταφατικά… αυτό, μου λέει, είναι καλύτερο από το κονιάκο (κονιάκ)! Πέρασε το τεστ παίρνοντας άριστα όπως κατάλαβες......
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr