53
Η pâte brisée (πατ μπριζέ) ειναι μια απο τις βασικες ζυμες της ζαχαροπλαστικης; οπως φανερωνει το ονομα της, προερχεται απο την γαλλικη παραδοσιακη κουζινα και ουσιαστικα σημανει "σπασμενη ζυμη". Η ονομασια αυτη της δοθηκε, απο το γεγονος οτι το βουτυρο, κρυο απο το ψυγειο και κομμενο σε μικρα κομματια, αρχικα αναμιγνυεται με το αλευρι, το οποιο και τα επικαλυπτει; ετσι σχηματιζονται κομματακια ζυμης, τα οποια δεν ειναι ενωμενα μεταξυ τους, δηλαδη κατα καποια εννοια, η ζυμη, μοιαζει να αποτελειται απο σπασμενα κομματια! Η γευση της ειναι ουδετερη, καθως τα βασικα συστατικα της ειναι μονο το αλευρι, το βουτυρο και το νερο....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com