167
Υλικά
- φακές 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- σκόρδο 4 σκελ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- ελαιόλαδο 180 ml
- ξύδι βαλσαμικό 50 ml
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 0.125 κγ
Έτσι ένιωσα πατριωτικό χρέος μου να μοιραστώ τη δικιά μου συνταγή για φακές σούπα που βασίζεται στην κλασική εκτέλεση που κάνουμε στην Ελλάδα. Αυτά είναι κυρίως η χρήση Ελληνικού ξυδιού μπαλσάμικο αντί του κανονικού, για να δώσει πληρότητα στη γεύση έναντι απλής οξύτητας και η πρόσθεση ψιλοκομμένου σέλερι στο κρεμμύδι για το σοτάρισμα, που προσθέτει γευστικό βάθος σε κάθε συνταγή μαγειρευτού, χωρίς να μεταλλάσσει το γευστικό του προφίλ.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr