110
Υλικά
- μελιτζάνες 450 γρ
- κρεμμύδια 150 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- δυόσμος 1 κγ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σαφράν 10 τμχ
Πρόκειται για την kashkeh bademjoon, δηλ. ένα άλειμμα μελιτζάνας με καραμελωμένα κρεμμύδια, σαφράν, λεμόνι και δυόσμο. Κάποιοι βάζουν και γιαούρτι, αλλά το παρέλειψα. Επίσης δεν τηγάνισα, αλλά έψησα τις μελιτζάνες. Πάντως η εκδοχή που σας προτείνω είναι απλούστατη και λαχταριστή. Ταιριάζει υπέροχα και σε τοστάκι!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr