104
Υλικά
- αυγά 6 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- τριγωνέλλα 0.5 κγ
- μαϊντανός 1 κούπα/ες
- σχοινόπρασο 1 κούπα/ες
- άνηθος 1 κούπα/ες
- δυόσμος 4 κλων
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καρύδια 0.33 κούπα/ες
- barberries 2 κσ
- φέτα 120 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
Ονομάζεται Kuku sabzi (κουκού σαμπζί) και κατά καιρούς έχω βρει διάφορες εκδοχές της αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου. Είναι ένα πιάτο που παραδοσιακά σερβίρεται την περσική Πρωτοχρονιά και περιέχει άφθονα φρέσκα μυρωδικά που ανακατεύονται με αβγά δημιουργώντας μια ομελέτα σχεδόν καταπράσινη αφού τα μυρωδικά είναι περισσότερα απ’ τα αβγά κι αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή.
Περιλαμβάνει επίσης καρύδια, κουρκουμά και τριγωνέλλα (μοσχοσίταρο/τσιμένι) όπως και barberries (βερβερίδες/οξυάκανθες), ένα πολύ παραδοσιακό ιρανικό αποξηραμένο φρούτο με ξινή και στυφή γεύση και γλυκιά επίγευση. Η φέτα είναι δική μου προσθήκη, Ελληνίδα και φετομανής γαρ, που έκανε την ομελέτα και πιο χορταστική. Την σερβίρισα με στραγγιστό γιαούρτι πασπαλισμένο με μερικά επιπλέον φρέσκα μυρωδικά κι ήταν απίθανο γεύμα.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com