265
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 400 γρ
- χοντρό αλάτι 1 κσ
- βούτυρο αγελάδος 115 γρ
- βούτυρο 0.25 φλ
- γιαούρτι 100 γρ
Το Περσικό ρύζι με την καστανή κρούστα θα αποτελέσει έδαφος για επικές μάχες γύρω από το τραπέζι που θα σερβιριστεί. Αυτή η τραγανή κρούστα θα γίνει η αφορμή για ζήλιες, αντιπαλότητες και προδοσίες ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες . Αρχίζοντας από την κρούστα που κριτσανίζει στο στόμα και βγάζει αυτή την ενδιαφέρουσα μυρωδιά του καψαλισμένου ρυζιού, που αμυδρά θυμίζει ποπ κορν, συνεχίζει κανείς στο επόμενο επίπεδο που είναι το χιονάτο ρύζι. Βουτυράτη γεύση, σπυρωτό όσο δεν πάει και ιδανικά μαγειρεμένο.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com