106
Υλικά
- βασιλικός 80 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- αμύγδαλα 50 γρ
- παρμεζάνα 80 γρ
- κεφαλοτύρι 80 γρ
- σκόρδο 0.5 σκελ
- σπορέλαιο 120 ml
- ελαιόλαδο 120 ml
Φέτος που έχουμε και βασιλικό στη βεράντα έφτιαξα λοιπόν και το πρώτο μου πέστο της χρονιάς. Εννοείται πως μιλάω για το pesto genovese την ιταλική σάλτσα βασιλικού που έχει βέβαια γίνει διάσημη σε όλον τον κόσμο. Τι έξυπνη αυτή η σάλτσα, και πόσο χαίρομαι που μας την έμαθαν οι Ιταλοί! Πεντανόστιμη, δεν θέλει μαγείρεμα και κυρίως εκμεταλλεύεται εποχιακά υλικά στο έπακρο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu