68
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αλεύρι κίτρινο 100 γρ
- μαγιά μπύρας 7 γρ
- ζάχαρη 4 γρ
- αλάτι 8 γρ
Η είσοδος του χειμώνα στον Ιταλικό Νότο, σηματοδοτείται με μικρά χρυσαφένια ημίγλυκα λουκουμαδάκια, τα οποία ονομάζονται συνήθως πέτολε (pettole, αλλά και πέτουλι, τζίπουλι, τζέπολε, σκορπέλε, σφιντζιόλι). Πρόκειται γιά παραδοσιακή συνταγή πολύ διαδεδομένη στις περιοχές Απουλία, Καλαβρία, Καμπάνια και Μπαζιλικάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com