110
Υλικά
Ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου αποθέματα για το χειμώνα, αναμφίβολα αποτελεί η μαρμελάδα τομάτας! Προς το τέλος του καλοκαιριού λοιπόν που οι τομάτες είναι ώριμες και οικονομικές, παρασκευάζω τη συγκεκριμένη μαρμελάδα. Γλυκιά και πικάντικη, αφού προσθέτω μέσα μερικές από τις λατρεμένες μου πιπεριές καγιέν που φυτεύουμε κάθε χρόνο για την παρασκευή καυτερής sauce (τύπου tabasco) και μπόλικη τριμμένη πιπερόριζα. Μην πάει ο νους σας πως σερβίρω την συγκεκριμένη μαρμελάδα με φρέσκο ψωμάκι και ζεστό καφέ… όχι! Τη σερβίρω πλάι σε πικάντικα αλλαντικά και τυριά σε ένα πλατό που θα ετοιμάσω για να συνοδεύσει το κρασί μας, μέσα σε σάντουιτς ή επάνω σε τηγανιτή φέτα με φύλλο κρούστας! Ακόμη κι αν δεν την κάνετε πικάντικη, συνεχίζει να έχει πολύ ενδιαφέρον!
Διάβασε τη συνταγή στο projectfood.gr