181
Υλικά
- ηλιέλαιο 4 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- κολοκύθα 500 γρ
- ντομάτα 150 γρ
- κονκασέ 150 γρ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- τσίλι 2 κγ
- μπούκοβο 2 κγ
- τζίντζερ 1 τμχ
- κύμινο 2 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- κόκκινες φακές 225 γρ
- κύβος λαχανικών 1 τμχ
- ρύζι μπασμάτι 2 κούπα/ες
- ηλιέλαιο 2 κσ
- αλάτι 1 κγ
- γιαούρτι πρόβειο 500 γρ
- κόλιανδρο 1 χούφτ
Με ντομάτες και καυτερές νιφάδες κόκκινου τσίλι, πιπεράτο φρέσκο τζίντζερ και κύμινο, με κρεμμύδι και σκόρδο φυσικά, χρυσαφένιο κουρκουμά και φρέσκο, μυρωδάτο κόλιανδρο, όλα μαζί να συνθέτουν ένα πηχτό, κρεμώδες, ζουμερό και πλούσιο dahl, βαθιά αρωματικό και πικάντικο, με γλύκα από την τρυφερή νεροκολοκύθα και απαλά γήινη γεύση από τις κόκκινες φακές.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com