127
Υλικά
- κόκκινα φασόλια 250 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- χυμός λεμονιού 2.5 κσ
- κύμινο 1 κγ
- αλάτι 0.75 κγ
- ταχίνι 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- πουλ πίμπερ 0.5 κγ
- μπούκοβο 0.25 κγ
- άνηθος 1 χούφτ
Ειδκά το καλοκαίριτα ντιπ έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται πάντα στο ψυγείο μου. Τρανή απόδειξη τούτο το ντιπ με κόκκινα φασόλια που το έφτιαξα με τη λογική του χούμους, δηλαδή με ταχίνι, σκόρδο, ελαιόλαδο και λεμόνι, ενώ του πρόσθεσα και μερικά μπαχαρικά γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει, χωρίς μπαχαρικά και τσίλι, δεν μπορώ.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com