Υλικά
- γίγαντες 250 γρ
- καρότο 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 0.5 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- ντομάτα 370 γρ
- μαϊντανός 2 κσ
- ελαιόλαδο 75 ml
- γκρέιπφρουτ 1 τμχ
- γίγαντες 100 ml
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
Οι γίγαντες είναι απ’ τα πιο θρεπτικά και νόστιμα ορεκτικά της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε εποχές, συνοδευτικά... Οι γίγαντες είναι απ’ τα πιο θρεπτικά και νόστιμα ορεκτικά της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε εποχές, συνοδευτικά λαχανικά και πιάτα που συνυπάρχουν στο τραπέζι. Οι παραλλαγές της συνταγής είναι περίπου όσες και αυτοί που την μαγειρεύουν αλλά σε γενικές γραμμές έχουν επικρατήσει κάποιες σταθερές. Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι οι «καλύτεροι γίγαντες στην Ελλάδα» παράγονται στις Πρέσπες που βρέθηκα με τη Σόφη πριν τρία καλοκαίρια.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr