65
Υλικά
- γαρίδες 24 τμχ
- ανανάς 1 κουτί
- ντοματάκια 8 τμχ
- ξύδι 120 ml
- ζωμός κοτόπουλο 1 -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός ανανά 160 ml
- βούτυρο 4 κγ
- χυμός λάιμ 4 κγ
- λάϊμ 1 τμχ
- μέντα -
- κόλιανδρο -
- μπρόκολο 12 τμχ
- βούτυρο 1 κγ
Ολόκληρες οι γαρίδες, καθαρισμένες αλλά με την ουρά, περασμένες σε καλαμάκια (διπλά, την πρώτη φορά που τις κάναμε σε παντεσπανικό ντινέ, εξ ου και οι φωτογραφίες), εναλλάξ με τα κομμάτια ανανά, που ψήνονται στο γκριλ (επίπεδο ή του φούρνου) και αλείφονται με γλυκόξινη καραμελωμένη σάλτσα. Στον γευστικό τόνο του ανανά, σετάκι μεν, θαύμα δε, κινείται και το ρύζι που τις συνοδεύει και βγάζει μια ελαφριά γλυκύτητα, χωρίς ωστόσο να είναι γλυκό. Απλή συνταγή και όσο ο καιρός είναι καλός, μπορεί να μεταφερθεί άνετα και στο b-b-q...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com