167
Υλικά
- πιπεριές Φλωρίνης 12 τμχ
- ρύζι μακρύκοκο 300 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- μάραθος 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- καρότο 1 τμχ
- κονκασέ 1 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- αλάτι 1 κσ
- πιπέρι 1 κγ
- τυρί φέτα 200 γρ
- ξινομυζήθρα 200 γρ
Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε θα φτιάξω… Αλλά οι πιπεριές τύπου Φλωρίνης μπορώ να πω ότι έχουν την ίδια περίπου γεύση όλο το χρόνο κι έτσι μπορούμε να γεμίσουμε μερικές αν έχουμε λαχταρήσει τη γεύση των λαδερών γεμιστών και δεν έχουμε χρόνο για τους χρονοβόρους -εδώ που τα λέμε- λαχανοντολμάδες. Θα δώσουμε χειμωνιάτικο χρώμα και άρωμα στο φαγητό μας και θα χρησιμοποιήσουμε πράσα καρότα και ντοματάκια κονσέρβας ή σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr