56
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γρ
- μαγιά 8 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- ξύδι 1 κγ
- μελιτζάνες 200 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- λευκό κρασί 100 ml
- γραβιέρα 200 γρ
- αυγά 1 τμχ
- παξιμάδια 1 τμχ
- βούτυρο 1.25 κσ
- ελαιόλαδο 1.25 κσ
Όταν ήμουν παιδί την μελιτζάνα την λάτρευα γιατί μου άρεσε το χρώμα της αλλά δεν την έτρωγα ή μάλλον σχεδόν δεν την έτρωγα, αφού οι τηγανητές μελιτζάνες ήταν μαζί με τα κεφτεδάκια και το τζατζίκι τα αγαπημένα μου, μαζί και τα γκαβόψαρα, ῷ τι μεζές!
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr