111
Υλικά
- ζάχαρη 750 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 340 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 180 γρ
- βούτυρο 240 γρ
- ζάχαρη άχνη 170 γρ
- αυγά 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
Μου τα παίνευε εδώ και αρκετό καιρό η φιλενάδα μου, και μου έλεγε πως τα φτιάχνει πολύ συχνά όχι μόνο για κέρασμα, αλλά και για πεσκέσι σε επισκέψεις. Επειδή λοιπόν οι γευστικές μας επιλογές μοιάζουν πολύ (μαζί μεγαλώσαμε και ξέρει η μια τι αρέσει της άλλης), όταν αποφάσισα να φτιάξω το γλυκό, τη δική της συνταγή εμπιστεύτηκα, παρόλο που έχω αρκετές σε βιβλία ή σε παλιότερες σημειώσεις. Εμείς το έχουμε καταχωρημένο στα πολίτικα γλυκά. Μπορεί να έχει τούρκικη ονομασία, όπως πολλά άλλα πιάτα και εδέσματα από όλα τα Βαλκάνια και τις Αραβικές χώρες, αλλά στη δική μας κουζίνα θεωρείται πολίτικο γλυκό, φερμένο από τους πρόσφυγες. Από εκείνους το μάθαμε κι έτσι θα το λέμε: «πολίτικο σεκέρ παρέ»!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr