107
Υλικά
- λάχανο 0.25 τμχ
- κόκκινο λάχανο 0.25 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές πορτοκαλί 1 τμχ
- ραπανάκια 1 τμχ
- πράσινο μήλο 0.5 τμχ
- ελαιόλαδο 0.33 κούπα/ες
- αγουρέλαιο 0.33 κούπα/ες
- ξύδι 0.25 κούπα/ες
- μέλι 1 κγ
- μουστάρδα 2 κγ
- γιαούρτι 220 γρ
Αυτή εδώ είναι το «σουξέ» του φετινού χειμώνα. Την έχω φτιάξει αρκετές φορές , περισσότερο από κάθε άλλη. Αμφιβάλλω όμως αν υπήρξαν δυο φορές που να ήταν ακριβώς η ίδια! Κρατάω τα βασικά υλικά -λάχανο λευκό, λάχανο κόκκινο, καρότο- σταθερά και από κει και πέρα συμπληρώνω ό,τι άλλο έχω. Εκείνο που την νοστιμίζει είναι το ξινόγλυκο ντρέσινγκ που επίσης σηκώνει παραλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Το γιαούρτι, το μέλι , το ελαιόλαδο κάνουν ένα ωραίο συνδυασμό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε πολλές σαλάτες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr