71
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- αυγά 4 τμχ
- καλαμποκέλαιο 1 ποτ
- ζάχαρη 1 φλ
- βανίλια 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- νερό 3 ποτ
- ζάχαρη 2 ποτ
Κατι σαν γαλακτομπούρεκο αλλα με πορτοκάλια. Πορτοκαλια απο πορτοκαλιες!!!! Λίγα μυστικά ακόμα 1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλη επιτυχια!...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com