110
Υλικά
- γάλα φρέσκο 500 γρ
- ρύζι 150 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 20 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 20 γρ
- σουλτανίνα 20 γρ
- λικέρ πορτοκάλι 1 φλιτζανάκι
- κουκουνάρι 10 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- βανίλια 0.5 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- βούτυρο 35 γρ
Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως έπρεπε να μεταφράσω το budinone senese ή torta di riso senese; τελικά επέλεξα να το βαφτίσω πουτίγκα, επηρεασμένη από ιταλικό budino, που χαρακτηρίζεται ως ένα επιδόρπιο με βάση το γάλα, το οποίο μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο κρεμώδες. Το μπουντινόνε σνέζε, είναι ένα γλυκάκι ρετρό, βγαλμένο μέσα από την χωριάτικη παραδοσιακή κουζίνα, φτιαγμένο με λίγα υλικά, από αυτά που υπάρχουν συνήθως μέσα στα ντουλάπια μας. Βασικά συστατικά του το γάλα και το ρύζι, που νοστιμίζουν με λίγες σταφίδες, καντίτι (παραφρασμένα ως κόντιτα στα ελληνικά) και κουκουνάρια.
Η πουτίγκα ρυζιού της Σιένα, σερβίρεται κρύα, ως επιδόρπιο, και συνήθως συνδεύεται από ένα ποτηράκι βινσάντο.
Η πουτίγκα ρυζιού της Σιένα, σερβίρεται κρύα, ως επιδόρπιο, και συνήθως συνδεύεται από ένα ποτηράκι βινσάντο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com