187
Υλικά
- πράσα 6 τμχ
- δαμάσκηνα 15 τμχ
- ελαιόλαδο 125 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- χυμός ντομάτας 300 γρ
- ντομάτα 300 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μέλι 2 κσ
- ξύδι από κρασί 125 ml
- κορν φλάουρ 1 κσ
- σάλτσα 1 κσ
Ίσως το καλύτερο νηστίσιμο πιάτο που δοκιμάσαμε φέτος! Η συνταγή μου δόθηκε από διαδικτυακή φίλη ως παραδοσιακή. Γνωρίζω βέβαια ότι σχεδόν όλα τα είδη άγουρης μπουρνέλας και δαμάσκηνων χρησιμοποιούνταν για να ξινίσουν ήπια πολλά πιάτα της κρητικής κουζίνας. Σε πολλά γιαχνάκια, κυρίως καλοκαιρινά που το λεμόνι ήταν δυσεύρετο, έριχναν μέσα
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr