268
Υλικά
- σύκα 20 τμχ
- ζάχαρη 500 γρ
- χυμός λεμονιού 30 ml
- γλυκόζη 1 κσ
Εδώ και αρκετά χρόνια πειραματίζομαι με το γλασάρισμα των φρούτων. Αγαπημένο κέρασμα των παιδικών μου χρόνων, που υπήρχε ολοχρονίς στο σπίτι αφενός γιατί δεν χαλούσε κι αφετέρου γιατί μπορούσε να καταναλωθεί όλο το χρόνο, ακόμη και σε περιόδους νηστείας.
Πολύχρωμα φρούτα, αχλαδάκια, μελιτζανάκια, νεράντζια φλούδες και ολόκληρα, βερίκοκα και συκαλάκια. Πράσινα λαμπερά συκαλάκια που παρόλο που το άρωμά τους χανόταν ίσως από τη γλυκόζη, ήταν από τα πρώτα που τέλειωναν αφού όλοι τα αγαπούσαμε.
Έχω γλασάρει και ζαχαρώσει με επιτυχία τις φλούδες όλων των εσπεριδοειδών τα τελευταία 2 χρόνια. Μπορώ να πω ότι έχω φτάσει στο σημείο που ήθελα! Ζαχαρωμένες φλούδες για άμεση κατανάλωση έκανα εδώ και χρόνια. Τις βουτούσα και σε σοκολάτα και τις καταναλώναμε σχετικά γρήγορα. Εγώ ήθελα αυτό: το φρουί γλασέ που διατηρείται για μήνες!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr