140
Υλικά
- κρουασάν βουτύρου 16 τμχ
- άνθος αραβοσίτου 2 φακ
- γάλα 6 φλ
- βανίλια 1 τμχ
- κουβερτούρα 250 γρ
- γάλα φρέσκο 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 50 γρ
- βούτυρο αγελάδος 60 γρ
Υλικά
16 κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη
16 κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη
Για την σάλτσα σοκολάτας.
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα.
Ετοιμασία σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com