64
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 0.5 κιλ
- μαγιά ξερή 2 φακ
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κίτρινη κολοκύθα 1 κούπα/ες
- λαδοτύρι 1 φλ
- αυγά 1 τμχ
- μαργαρίνη 2 κσ
- γάλα 200 γρ
- μαργαρίνη 1 κσ
Έφτιαξα έτσι ένα ψωμί που φούσκωσε όμορφα χωρίς να στεγνώνει και διατηρήθηκε αφράτο και μαλακό. Λίγο ξύσμα λεμονιού έδωσε άρωμα στο ψωμάκι μου, ενώ η προσθήκη μικρής ποσότητας κουρκουμά του έδωσε ένα ελαφρά κιτρινωπό χρώμα. Το δοκιμάσαμε στο πρωινό μας αλειμμένο με λίγο βουτυράκι και μαρμελάδα ή μέλι.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com