64
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 800 γρ
- αλεύρι μαλακό 400 γρ
- προζύμι 500 γρ
- αλάτι 1 κγ
Μετά από πολλέέέές αναβολές ήρθε η ώρα να φτιάξω κι εγώ προζύμι. Μια διαδικασία γνώριμη από τα παιδικά χρόνια μιας και στο χωριό φούρνος δεν υπήρχε κι όλες οι νοικοκυρές έφτιαχναν το δικό τους ψωμί πάντα με προζύμι το οποίο μάλιστα δεν έδιναν στη γειτόνισσα μετά τη δύση του ήλιου.Όταν ακόμη ήμουν στο Δημοτικό, γιατί για το Γυμνάσιο έφυγα σε άλλη κωμόπολη, ήμουν επιφορτισμένη με το "ανάπιασμα" του προζυμιού από το βράδυ προκειμένου πρωί πρωί η μάνα να ζυμώσει και μετά να φύγει για τις αγροτικές της ασχολίες...
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr