112
Υλικά
- αλεύρι σίκαλης 300 γρ
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- μαγιά ξερή 11 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- στραγγιστό γιαούρτι 500 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 1 κσ
- λιαστές ντομάτες 5 τμχ
- καρύδια 1 χούφτ
Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα αγαπημένα μου ψωμιά, ψωμί σικάλεως, καθώς λατρεύω τη γεύση του αλευριού σίκαλης. Μοιάζει πολύ με γερμανικό είδος ψωμιού ως προς τη σύσταση της ψίχας η οποία είναι υγρή, μαλακιά και συνεκτική. Μη νομίσετε όμως πως είναι κολλώδης, όχι, καθόλου, έχει αυτή την ωραία υγρασία που κάνει το ψωμί να μένει φρέσκο για μέρες χωρίς να ξεραίνεται.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com