by admin

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το φυλλο με το οποιο φτιαχνεται η μπουγατσα, απο τους ειδικους τεχνιτες στα μπουγατσαδικα, ειναι το λεγομενο "φυλλο αερος". Το φυλλο αερος δεν ειναι ακριβως φυλλο κρουστας και συγγενευει πιο πολυ με την σφολιατα, καθως το λιπος παιζει καθοριστικο ρολο στην παρασκευη αλλα και την επιτυχια του. Δεν αποτελει ελληνικη πατεντα, καθως συνανταται σε πολλους βαλκανικους λαους, αλλα και στην Τουρκια, εξ' αλλου η ιδια η λεξη μπουγατσα προερχεται απο το τουρκικο pogača. Παρασκευαζεται με ζυμη για φυλλο πιτας; η ζυμη πλαθεται σε μπαλλακια τα οποια τα αφηνουν να ξεκουραστουν μεσα σε μιγμα απο λαδι (συνηθως σπορελαιο) και βουτυρο ή μαργαρινη. Η λιπαρη ουσια, εμποτιζει την ζυμη με αποτελεσμα να την κανει ιδιαιτερα ελαστικη (κατι αναλογο ειχαμε δει και στα ιταλικα κριτσινια)....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκές πίτες
Περισσότερες συνταγές: μπουγάτσα, μπουγάτσα με κρέμα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com