192
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- στήθος κοτόπουλου 1 τμχ
- χοιρινό 250 γρ
- μοσχάρι 250 γρ
- μορταδέλλα 150 γρ
- μπριζόλα καπνιστή 100 γρ
- μαρσάλα 1 φλ
- ψωμί 50 γρ
- γάλα -
- αυγά 2 τμχ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- άσπρο πιπέρι 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλινο 1 κλων
- πιπέρι 5 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αλάτι 2 τσιμπ
- ζωμός κρέατος 500 ml
- ζελατίνη 1 κγ
Σήμερα μεταφερόμαστε και πάλι στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο, καλεσμένοι στην κουζίνα της Luisa και στο blog της Stegnat de Polenta για να δοκιμάσουμε ενα δροσερό και πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο, οτι πρέπει για να το απολαύσουμε μέσα στην αφόρητη ζέστη του φετινού καλοκαιριού!
Την galantina (γκαλαντίνα) την συναντάμε κυρίως στην κεντρική Ιταλία, στην περιοχή Marche (Ancona), στην Μπολώνια (Emilia Romagna), αλλα και στην Lombardia. Αποτελεί αναγνωρισμένη παραδοσιακή συνταγή της τοπικής γαστρονομίας. Παραδοσιακά σερβίρεται στο Χριστουγεννιάτικο ή το Πασχαλινό τραπέζι, αλλα και σε όλα τα επίσημα τραπέζια (γάμους, βαφτίσεις, επετείους). Βεβαια, ανεξάρτητα απο τραπέζια και μπουφέδες, πάρα πολλοί την ετοιμάζουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι ενα πιάτο που σερβίρεται αυστηρά κρύο...
Την galantina (γκαλαντίνα) την συναντάμε κυρίως στην κεντρική Ιταλία, στην περιοχή Marche (Ancona), στην Μπολώνια (Emilia Romagna), αλλα και στην Lombardia. Αποτελεί αναγνωρισμένη παραδοσιακή συνταγή της τοπικής γαστρονομίας. Παραδοσιακά σερβίρεται στο Χριστουγεννιάτικο ή το Πασχαλινό τραπέζι, αλλα και σε όλα τα επίσημα τραπέζια (γάμους, βαφτίσεις, επετείους). Βεβαια, ανεξάρτητα απο τραπέζια και μπουφέδες, πάρα πολλοί την ετοιμάζουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι ενα πιάτο που σερβίρεται αυστηρά κρύο...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com