199
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- σέλινο 1 κλων
- ντομάτα 500 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κόκκινο κρασί 1 ποτ
- ζωμός κρέατος 1 ποτ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- δεντρολίβανο 1 κλων
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- μαύρο πιπέρι 10 κόκκοι
- αλάτι -
"Στρακόττο" (stracotto ή στο τοπικό ιδίωμα stracòt) στα ιταλικά σημαίνει παραβρασμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενα κοκκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο ανακατεύτηκε με κρασάκι και αρωματικά και το άφησαν να σιγορβάσει υπομονετικά μέσα στην σαλτσούλα του για αρκετές ώρες. Το κρεατάκι έγινε φυσικά λουκουμάκι και το σπίτι γέμισε απο την ζεστή ευωδιά της μυρωδάτης σαλτσούλας. Οταν στρώθηκε το τραπέζι, σερβιρίστηκε στα πιάτα η ζεστή πολέντα ή το μακαρονάκι και το κρεατάκι με την σαλτσούλα του ήρθε και ξαπλώθηκε επάνω τους και τα κατέκλυσε με την νοστιμάδα του...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com