119
Υλικά
- αυγά 6 τμχ
- γάλα φρέσκο 750 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 280 γρ
- σιμιγδάλι 170 γρ
- ζάχαρη 4.5 κσ
- βιτάμ 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- αμύγδαλα 0.5 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βούτυρο -
- λεμόνι 1 τμχ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ
- κουβερτούρα 200 γρ
- λικέρ πορτοκάλι 2 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες μας ακριβώς όπως το έφτιαχναν και τότε.Μια πολύ ωραία και νόστιμη παραλλαγή αυτού του κλασικού γλυκού, είναι η προσθήκη σοκολάτας, που το κάνει ακόμα νοστιμότερο.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com