110
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- πράσα 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ζωμός 1 λτ
- κύβος μυρωδικών 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- κάρυ 1 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- πιπεριές Φλωρίνης 4 τμχ
- κουκουνάρι 50 γρ
- αμύγδαλα 50 γρ
- μαϊντανός 2 κσ
- κόλιανδρο 2 κσ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Την πρώτη φορά τα έφτιαξα εξολοκλήρου στην κατσαρόλα και έγιναν λουκούμι. Την δεύτερη ακολούθησα τη συνταγή του και τα έκανα στο φούρνο. Και με τους δύο τρόπους βγαίνει ένα νόστιμο και υγιεινό φαγάκι, με οικεία πλην όμως και λίγο πειραγμένη γεύση, ειδικά να τα φάτε μαζί με το πέστο ψητής πιπεριάς.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu