97
Υλικά
- ρύζι αρμπόριο 300 γρ
- πεπόνι 250 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- προσούτο 120 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 50 γρ
- παρμεζάνα 3 κσ
- γραβιέρα 3 κσ
- κεφαλοτύρι 3 κσ
- λευκό κρασί 50 ml
Ο συνδυασμός του prosciutto με το πεπόνι (ή “prosciutto e melone”), είναι ένα τυπικά ιταλικό πιάτο και μάλιστα από εκείνα που αρέσουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Άλλοι το προσφέρουν σαν ορεκτικό, άλλοι σαν κυρίως πιάτο!Προσθέτοντας το ρύζι και δημιουργώντας μαζί με αυτά τα δύο ταιριαστά υλικά ένα νόστιμο risotto, τα πράγματα μοιάζουν να ξεκαθαρίσζουν και το πιάτο φαίνεται να ταξινομείται στα πρώτα πιάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr