473
Υλικά
- γαρίδες 250 γρ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πράσα 0.5 τμχ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ρύζι καρολίνα 1.25 φλ
- ρύζι αρμπόριο 1.25 φλ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- παρμεζάνα 1.5 χούφτ
- βούτυρο 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- σέλινο 2 κλων
- σέλερι 2 κλων
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ξύδι 5 κσ
Γαρίδες εν προκειμένω αυτή τη βδομάδα σε δύο εκδοχές. Σήμερα η πρώτη: ριζότο! Και τι ριζότο! Ένα αρωματικό και πεντανόστιμο ριζότο που το μαγειρέψαμε εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τα τσόφλια από τις γαρίδες που γενικώς τα πετάμε! Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε τα κεφάλια και τα τσόφλια για να φτιάξουμε ένα ζωμό που έχει όλη τη γεύση και τα αρώματα της γαρίδας...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com