39
Υλικά
- ρύζι carnaroli 300 γρ
- ρύζι αρμπόριο 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κάστανα 200 γρ
- απάκι 200 γρ
- μανιτάρια ξερά 8 γρ
- λευκό κρασί 100 ml
- ζωμός λαχανικών 900 ml
- ζωμός κρέατος 900 ml
- ελαιόλαδο 30 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- παρμεζάνα 100 γρ
- εστραγκόν 1 κγ
- θυμάρι 0.5 κγ
- μαϊντανός 1 κσ
Ένα καλομαγειρεμένο ριζότο πάντα είναι ευπρόσδεκτο σε κάθε τραπέζι, φέτος δοκίμασε αυτή τη συνταγή για ριζότο με κάστανα, απάκι και εστραγκόν θα το λατρέψεις, ειλικρινά!
Δεν είναι απλά ένα διάσημο φαγητό σε όλο τον κόσμο από την ιταλική κουζίνα, είναι ένα φαγητό που ανάλογα τον συνδυασμό των υλικών μεταμορφώνεται.
Αρκεί να “παίξεις” με τα υλικά.
Από ένα απλό καθημερινό πιάτο μπορεί να γίνει ένα μεγαλειώδες πρώτο ή ακόμη και κυρίως γεύμα σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Με λίγα κάστανα, απάκι και εστραγκόν έγινε ένα περίφημο χριστουγεννιάτικο ριζότο!
Από ένα χειμωνιάτικο ριζότο με κολοκύθα το καλοκαίρι γίνεται ένα φανταστικό ριζότο με ντομάτα.
Με λίγα μανιτάρια King Oyster έγινε ένα ασύγκριτης νοστιμιάς ριζότο με μανιτάρια.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr