121
Υλικά
- ρύζι αρμπόριο 300 γρ
- ρύζι καρολίνα 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- μανιτάρια 500 γρ
- μανιτάρια ξερά 10 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- λευκό κρασί 1 φλ
- σουτζούκι 100 γρ
- άνηθος 0.5 χούφτ
- κόλιανδρο 0.5 χούφτ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- βούτυρο 1 κσ
- παρμεζάνα 1 χούφτ
Τις περισσότερες φορές, τα νοστιμότερα δημιουργικά πιάτα προκύπτουν από το πάντρεμα στοιχείων από διαφορετικές κουζίνες, που ο συνδυασμός τους παράγει ένα γευστικό αποτέλεσμα ξεχωριστό και πρωτότυπο! Παράδειγμα το σημερινό ριζότο. Συνδυάζει την ιταλική τεχνική παρασκευής του ρυζιού με το ανατολίτικο σουτζούκι, ένα αλλαντικό με πολλή έντονη γεύση και ισχυρό χαρακτήρα. Ο συνδυασμός τους, δίνει ένα ριζότο με πλούσια γεύση, που είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσετε! Αν και στην Ιταλία είθισται το ριζότο να σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο, εγώ θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μπορεί να σταθεί ως κύριο πιάτο, μαζί με μια σαλάτα. Και ένα ωραίο λευκό κρασί!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com